Band - the missing piece

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Band
Nanne Tiggelman

Ik begon ooit muziek te maken met de gitaar maar al gauw bleek dat ritmes en grooves de boventoon voerden. Na vijf jaar de muziekschool in Haarlem te hebben doorlopen achter de drums ben ik mijn eigen weg gegaan. Spelend met verschillende bands ontwikkelde ik mij verder. Luisterend naar veel verschillende soorten muziek is het progressieve genre favoriet geworden.
Vele jaren later heb ik mij ontwikkeld tot componist, tekstschrijver, producer en backing vocalist. De drums daar gelaten ben ik verder autodidact, simpelweg door mijn oren te gebruiken en gebruik te maken van de huidige technische mogelijkheden. Net als Rob bandlid van het eerste uur. Natuurlijk heb ik net als iedereen veel verschillende voorbeelden, teveel om op te noemen. Eentje dan… Simon Philips!
Instrumenten: Pearl drums / Paiste & Sabian cymbals / AKG / Remo / Vic Firth.
Rob Brons

Begonnen in 1962 op oma's harmonium en later pianolessen op de muziekschool. Al gauw een bandje opgericht met broer Bernard en schoolvriend Nanne in de jazz-rockstijl wat later weer uitgroeide in Point Blank wat een beetje het midden hield tussen jazz- en symfonische rock. Vele jaren later ontstond de band Novetus, een coverband met een aantal eigen songs wat later weer uitgroeide tot The Missing Piece.
Naast een aantal side-projects ben ik toetsenman van het eerste uur en houd me verder bezig met de arrangementen van de songs.
Mijn muzikale smaak is erg breed, van klassiek tot jazz en van jazz tot progressief.
Instrumenten: Roland JV90, VR 760 en Korg Triton Le synths. / Hammond XK1/ SampleTank.
Adri Sleijster
 
Rond mijn 12e jaar begon ik met gitaar spelen. In mijn eerste (school)band Survival was ik in eerste instantie gitarist maar besloot ik later basgitaar te gaan spelen. Naast de bas ben ik mij in de jaren negentig ook gaan ontwikkelen op het gebied van backing vocalen.
Met de progressieve hardrockformatie Exises heb ik 18 jaar gespeeld en twee albums opgenomen (Exises 1986 en Reternity 1996). Verder heb ik de nodige ervaring opgedaan in diverse coverbands. Tevens heb ik nog een periode deel uitgemaakt van de progmetal formatie Godmode. Sinds juni 2009 hanteer ik de bas en baspedalen bij TMP en neem ik ook backing vocals voor mijn rekening. Muzikaal ben ik vooral beïnvloed door diverse bands en bassisten uit het (hard)rock en symfo/prog genre.
Instrumenten: Ibanez BTB1606 six string, Blade B5 five string / Blade B4 fretless / Yamaha BB 1000 S / Hartke HA 500 bassamp / Hartke HX 410 Hydrive basscabinet 4x10” / Hydrive HX 115 basscabinet 1 x15” / Zoom B3 effectpedaal + KORG extension pedaal / Scheepers MIDI baspedaal voor aansturing van synthesizer modules.
René van Dalen

Ik ben op mijn 19e gitaar gaan spelen na het zien van David Gilmour met Pink Floyd live in Venetië. Naast les en vele jamsessies zijn er veel inspiratiebronnen van invloed geweest op mijn ontwikkeling en spel. Al snel heb ik met een vriend mijn eerste rockband Anubis opgericht. Later volgde er wat sessie werk en heb ik de progformatie Lorian (mede) opgericht, waarmee ik mijn passie voor (melodische) progrock kon uiten.
In 2014 ben ik in contact gekomen met Nanne en na een auditie bleek de klik met de band zo groot dat ik ben gebleven… en met veel plezier!
Instrumenten: Fender Stratocasters / PRS cst24 / PRS Torero / Epiphone Les Paul/ Takamine (nylon) / Lag (akoestisch) / Eastman (akoestisch) / Seagull 12 string (akoestisch) / Marshalls 8280 amps & cabinet / Hiwatt dr504 (DIY) / Pedalboard (analoog) / Boss Gt100.
Dennis Beenhakker
Vanaf  mijn 12e jaar ben ik begonnen met muziek maken. Daarnaast ook altijd  wat met toetsen gehad, met name synths. Mijn eerste kennismaking was een  3 octaafs Yamaha keyboardje met mini-toetsen. Dit groeide later uit tot  serieuze gear, analoog en digitaal. De gearlist wisselt nog met regelmaat. Tevens heb ik vier jaar muziekles gehad op toetsen instrumenten.  De toetsen en het luisteren naar uiteenlopende artiesten, ontstaken een  vuur in mij om zelf muziek te maken en eigen nummers te schrijven. Na  spelen in diverse bands kwam bij mij in 2009 de  onbedwingbare drang om middels zang meer uiting te kunnen gaan geven aan  mijn creativiteit. Vanaf die tijd ben ik met leadzang aan de slag  gegaan en ben daarbij ook mijn (Engelstalige)  teksten en zanglijnen bij mijn muziek gaan schrijven. Veel is  autodidactisch aangeleerd. Later ben ik ook met een zangcoach gaan  werken. In 2012 ben ik als zanger / toetsenist bij mijn eerste progressieve rockband uitgekomen en ondervonden dat dit het soort muziek is dat ik wil maken.
In 2016, kreeg ik de gelegenheid om als leadzanger de gelederen van TMP te gaan versterken, om aan bestaand en nieuw materiaal te werken.
Inspiraties: van alternatief jaren 80, naar melodieuze pop-rock, postpunk, new-wave, alternatieve rock, klassiek, progressieve metal en -rock en Marillion.
Instrumenten:  Sennheiser E935 dynamic mic, Sennheiser EW 300 IEM with Shure SE315  in-ears, TC Helicon Voice live II, Roland Fantom G6 and Roland D-50  synthesizers.
 
Copyright 2007-2018 | All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu